• Human Body Museum

          • Ένα νέο άλμπουμ φωτογραφιών Human Body Museum προστέθηκε στη γκαλερί

            Την Τετάρτη 27/3/2024 οι μαθητές της Γ Λυκείου του 5ου ΓΕ.Λ Βέροιας των τμημάτων προσανατολισμού Υγείας και Θετικών σπουδών επισκέφθηκαν το μουσείο Ανθρωπίνου Σώματος στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Στο HUMAN BODY MUSEUM οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο εσωτερικό ενός θηλυκού ενηλίκου σώματος και να δουν από κοντά όλα τα ανθρώπινα όργανα σε πλήρη λειτουργία. Ενημερώθηκαν αναλυτικά για την ανατομία και λειτουργία των οργάνων και τις ιδιαιτερότητες του καθενός σε μια διαδρομή μέσα στο “ΣΩΜΑ” ανάμεσα στην καρδιά, στους πνεύμονες, στους μύες και σε όλα τα όργανα του ανθρώπινου σώματος.

          • Γιορτή 25ης Μαρτίου 2024

          • Ένα νέο άλμπουμ φωτογραφιών Γιορτή 25ης Μαρτίου 2024 προστέθηκε στη γκαλερί

            Την Παρασκευή 22/3/2024 οι μαθητές του 5ου ΓΕΛ Βέροιας παρακολούθησαν γιορτή αφιερωμένη στην Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου με τη συμμετοχή των παρακάτω μαθητών :

            Δεληδημητρίου Μαριαλένα Δημήτρης Δόγγας Καζεπίδου Ευαγγελία, Κιάτση Χρύσα, Κιάτσης Γιάννης, Κίρτσιου Ιωάννα, Κουπίδης Γιάννης, Μερόλλι Ορέστης, Μουχτάρης Αντώνης, Μπαϊράμη Νατάλια Μπλατσιώτη Σάντυ Παπαδόπουλος Φώτης, Παπαδοπούλου Φωτεινή, Παπαρέντη Δήμητρα, Σαββίδου Βηθλέεμ Τόλια Παρασκευή Ταρασίδου Ευαγγελία, Τσέου Τρία και Χατζηπαρασίδου Αναστασία.

            Οι μαθητές παρακολούθησαν μια σύντομη παρουσίαση με λιγότερο γνωστές αλλά και ενδιαφέρουσες πλευρές της Ελληνικής Επαναστασης, καθώς και ένα βίντεο που συνέδεε το τότε με το τώρα ως προς την έννοια της ελευθερίας.Επισης, μια ομάδα μαθητών δραματοποίησε απόσπασμα από το ποίημα "Εις Σάμον" του Α. Κάλβου και τελος μαθήτριες χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

             

            Κυριακή Κεσκίνη

            Φιλόλογος

          • - Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων - Μια εμπειρία πολιτειότητας

          • Ένα νέο άλμπουμ φωτογραφιών Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων προστέθηκε στη γκαλερί

            Το 5ο Γενικό Λύκειο Βέροιας την Τρίτη 19/3 /2024 συμμετείχε στη συνεδρίαση του 7ου Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων του Δήμου Βέροιας. Τέσσερις μαθητές/-τριες εκπροσώπησαν το σχολείο μας και κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους για την ποιότητα ζωής στην πόλη και τα χωριά του Δήμου, για τις σχολικές εγκαταστάσεις, για την ανακύκλωση απορριμμάτων και τον αθλητισμό. Μέσα από τις εισηγήσεις τους διατύπωσαν πολύ εύστοχες προτάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους, οι οποίες έγιναν αντικείμενο συζήτησης με τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, που με μεγάλο σεβασμό προς τους Έφηβους Δημοτικούς Συμβούλους απάντησαν στις παρατηρήσεις και τα αιτήματά τους. Είναι άξιο αναφοράς ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες πήραν επανειλημμένα τον λόγο επιχειρηματολογώντας για τις θέσεις τους και ακολούθησε ένας πολύ ζωντανός διάλογος.

            Θεωρούμε σημαντικό να έρχεται η νέα γενιά σε επαφή με δημοκρατικές διαδικασίες, να εκφράζεται και να ευαισθητοποιείται πάνω στα τρέχοντα ζητήματα. Και είναι αισιόδοξο το ότι έχει λόγο, κρίση και όραμα. Οι συμμετέχοντες από το σχολείο μας ήταν: η Δεληδημητρίου Μαριαλένα, η Χαλατζούκα Γαλήνη, η Χατζηπαρασίδου Αναστασία (εισήγηση της Μαυρομιχάλη Στέλλας) και ο Σαλαμάνης Δημήτρης.

            Οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στους μαθητές μας για την ωριμότητά τους. Και βέβαια αξίζουν συγχαρητήρια και στους διοργανωτές, τον Δήμο Βέροιας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

          • Συνάντηση Περιβαλλοντικής ομάδας

          • Ένα νέο άλμπουμ φωτογραφιών Συνάντηση Περιβαλλοντικής ομάδας προστέθηκε στη γκαλερί

            Μια "διαφορετική εμπειρία" για την Περιβαλλοντική μας Ομάδα Το βράδυ της Κυριακής 10 Μαρτίου οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Περιβαλλοντικής Ομάδας του σχολείου μας παραμέρισαν για μια φορά τα περιβαλλοντικά τους ενδιαφέροντα. Με αφορμή την Ημέρα Κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού μετέτρεψαν την αίθουσα βιολογίας σε ένα μικρό κινηματογράφο και αφού παρακολούθησαν ταινία με θέμα τον ρατσισμό και τον σχολικό εκφοβισμό, συζήτησαν εκφράζοντας σκέψεις, συναισθήματα, φόβους και προσωπικά βιώματα. Στο διάλειμμα της ταινίας προσφέρθηκαν στους μαθητές πίτσες και αναψυκτικά.

          • Διαδικασίες διενέργειας των εξετάσεων για την εισαγωγή φοιτητών σε Τμήματα Μουσικών Σπουδών των Α.Ε.Ι.

          • Διαβίβαση Υπουργικής Απόφασης.

            Σας γνωστοποιούμε ότι στο ΦΕΚ 1519 τ. Β΄/7-3-2024 δημοσιεύτηκε η υπό στοιχεία Φ.253/19033/Α5/2024 Υπουργική Απόφαση με θέμα « Διαδικασίες διενέργειας των εξετάσεων για την εισαγωγή φοιτητών σε Τμήματα Μουσικών Σπουδών των Α.Ε.Ι., σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 του ν. 4559/2018 (Α΄ 142), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 383 του ν. 4957/2022 (Α΄ 141) καθώς και η σύσταση, η συγκρότηση, το πλαίσιο λειτουργίας και οι αρμοδιότητες των οργάνων που θεσπίζονται προς το σκοπό της διεξαγωγής των εξετάσεων αυτών.», που θα εφαρμοστούν από τις πανελλαδικές εξετάσεις 2024 και εφεξής.

            Η εν λόγω Υπουργική Απόφαση έχει αναρτηθεί στον επίσημο ιστοχώρο του ΥΠΑΙΘΑ και συγκεκριμένα στη διαδρομή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ -> Εξετάσεις -> Εξετάσεις για τα Μουσικά Τμήματα -> Ανακοινώσεις (μπορείτε να δείτε το link εδώ:

            https://www.minedu.gov.gr/eksetaseis-gia-ta-mousika-tmimata/anakoinoseis

            για την ενημέρωση των υποψηφίων.


            Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

            ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΤΡΟΥ

          • "Προσέλκυση-Επιλογή-Κατανομή Στρατιωτικού Προσωπικού"

          • ΘΕΜΑ: «Προσέλκυση-Επιλογή-Κατανομή Στρατιωτικού Προσωπικού»

            (Κατάθεση Δελτίου Απογραφής γεννηθέντων το έτος 2006)

            Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών και με αφορμή τη μειωμένη ανταπόκριση τωνστρατευσίμων κλάσης 2027 (γεννημένων το έτος 2006) στην εκ του νόμου υποχρέωσή τους για κατάθεση Δελτίου Απογραφής (ΔΑ), σας υπενθυμίζουμε ότι η προθεσμία για την εν λόγω υποχρέωση λήγει στις 31 Μαρτίου 2024.

            Η κατάθεση του Δελτίου Απογραφής δύναται να πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (www.gov.gr) με χρήση κωδικών taxisnet, επιλέγοντας από τη κατηγορία «Στράτευση», τη διαδρομή «Απογραφή» και εν συνεχεία «Κατάθεση Δελτίου Απογραφής Στρατεύσιμων».

            Εναλλακτικά, οι στρατεύσιμοι δύνανται να καταθέσουν ΔΑ προσερχόμενοι, για τους διαμένοντες στην Ελλάδα, σε οποιαδήποτε Στρατολογική Υπηρεσία ή Κέντρο Εξυπηρέτηση Πολιτών (ΚΕΠ) και για τους διαμένοντες στο εξωτερικό σε Ελληνική Προξενική Αρχή.

            Οδηγίες για την Κατάθεση του Δελτίου Απογραφής με τους ανωτέρω τρόπους, έχουν αναρτηθεί στον διαδικτυακό τόπο του Νομικού Σώματος (www.stratologia.gr) στην ανακοίνωση με τίτλο «Κατάθεση Δελτίου Απογραφής στρατεύσιμων κλάσης 2027 (γεννημένοι το έτος 2006)».

            Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

            ΜΑΡΙΑ ΔΟΚΟΥ

          • Περιβαλλοντικές δράσεις: Ελλασόνα

          • Ένα νέο άλμπουμ φωτογραφιών Περιβαλλοντικές δράσεις: Ελλασόνα προστέθηκε στη γκαλερί

            Την Τρίτη 12/3/2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Περιβαλλοντικης Ομάδας του 5ου ΓΕ.Λ Βέροιας βρέθηκαν στην Ελασσόνα καλεσμένοι του Κέντρου Περιβαλλοντικης Εκπαίδευσης και Αειφοριας Κισσάβου-Ελασσονας. Επισκέφθηκαν την ιστορική κωμόπολη της Τσαριτσανης και έμαθαν για την ιστορία της και την σημερινή της κατάσταση. Στο πολιτιστικό κέντρο της Ελασσόνας παρακολούθησαν τρισδιάστατη προβολή με θέμα το όρος Όλυμπος και τους μύθους σχετικά με αυτό.

          • Δελτίο τύπου Σχολικοί Αγώνες

          • Η ομάδα βόλεϊ των κοριτσιών του 5ου Λυκείου Βέροιας κατέκτησε την 1η θέση για 2η συνεχόμενη χρονιά στο σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων 2023/24 παίζοντας στον τελικό του νομού με την ομάδα του 1ου Λυκείου Νάουσας, την οποία κέρδισαν με 2-0 σετ. Η ομάδα του 5ου Λυκείου έπαιξε φανταστικά και κέρδισε άνετα.

            Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες του σχολείου μας!

             

            ΟΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ/ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΕΣ:

             

            ΒΕΡΓΟΥ ΘΩΜΑΗ

            ΓΚΑΪΤΑΤΖΉ ΜΑΡΙΑ

            ΔΕΜΕΡΤΖΉ ΣΟΦΙΑ

            ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

            ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΝΝΑ

            ΚΑΠΝΑ ΗΛΙΑΝΑ 

            ΚΟΛΥΜΑΝΗ ΕΥΔΟΚΙΑ

            ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

            ΚΑΖΕΠΙΔΟΥ ΕΥΑ

            ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ ΙΩΑΝΝΑ

            ΜΠΟΥΤΖΙΩΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 

             

            Η συντάκτρια: Ελισάβετ Ιωακειμίδου 

          • Πρεσβευτές κουλτούρας και οικολογίας

          • Ένα νέο άλμπουμ φωτογραφιών Πρεσβευτές κουλτούρας και οικολογίας προστέθηκε στη γκαλερί

            Την εβδομάδα 26 Φεβρουαριου έως 1 Μαρτίου 14 μαθητές και 6 καθηγητές από τρία ευρωπαϊκά σχολεία, τα IES Valentín Turienzo από τις Colindres της επαρχίας Cantabria της Ισπανίας, Ozolnieki Secondary School από το Ozolnieki της Λετονίας και Carl-Fuhlrott-Gymnasium από το Wuppertal της Γερμανίας επισκέφθηκαν το 5ο Γενικό Λύκειο Βέροιας στο πλαίσιο εγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ ΚΑ121-SCH 2023-1-EL01-KA121-SCH-000136767 με στόχο να αναπτύξουν τους τρεις θεματικούς άξονες των ενδιαφερόντων τους: πολυγλωσσία, περιβάλλον και πολιτισμό.

            Έτσι, οι μαθητές αφού χωρίστηκαν σε διαπολιτισμικές ομάδες με έναν παιγνιώδη τρόπο, πληροφορήθηκαν αρχικά από τους μαθητές του σχολείου που διεξήγαγαν αντίστοιχη έρευνα, για τα Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και τις Περιοχές του Δικτύου NATURA που βρίσκονται στη χώρα μας. Με αφετηρία το 5ο λύκειο γνώρισαν το πώς λειτουργεί ένα δημόσιο σχολείο και στη συνέχεια έγιναν δεκτοί από τις τοπικές Αρχές και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας που τους καλωσόρισε στην πόλη μας στο εμβληματικό κτίριο του δημαρχείου. Την ίδια μέρα, με τη συνδρομή του Συλλόγου Φίλων Τριποτάμου την περιοχή της Μπαρμπούτας, συνειδητοποίησαν τη σημασία του υδάτινου στοιχείου στη ζωή της Βέροιας ανά τους αιώνες, γνώρισαν το καλά οργανωμένο οικοσύστημα του ποταμού που διαρρέει την πόλη και εντόπισαν τους κινδύνους που απειλούν την ισορροπία του. 

            Είχαν εξάλλου τη χαρά να συναντηθούν με τον κ. Μάκη Δημητράκη, ο οποίος με πολύ αγάπη και σεβασμό έκανε με τους επισκέπτες μια πολύ ενδιαφέρουσα περιήγηση στα σημαντικότερα σημεία της Βέροιας, φέρνοντάς τους σε επαφή με τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της, καθώς Χριστιανοί, Εβραίοι και Μουσουλμάνοι διαμόρφωναν στο παρελθόν το μωσαϊκό των κατοίκων της. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το ΚΠΕ Νάουσας και πήραν βιωματικά πολλές γνώσεις σχετικά με το περιβάλλον της περιοχής και τον ποταμό Αραπίτσα. Εδώ εφαρμόστηκε η ανακαλυπτική μάθηση, καθώς οι μαθητές απάντησαν στην πρόκληση να αναζητήσουν οι ίδιοι χαρακτηριστικά δείγματα της χλωρίδας και της πανίδας στο πάρκο του Αγ. Νικολάου.

            Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιελάμβανε ακόμα βιωματικά διαπολιτισμικά γλωσσικά παιχνίδια στο 36ο Δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης όπου η διαπολιτισμική ομαδάρχισσα κ. Ελεονώρα Γαριτατζή φρόντισε να φέρει κοντά τους Έλληνες, Γερμανούς, Λετονούς και Ισπανούς μαθητές, βοηθώντας τους να συνειδητοποιήσουν τα κοινά στοιχεία των γλωσσών τους, την αξία και την ομορφιά κάθε γλώσσας, όταν αυτή γίνεται όργανο επικοινωνίας, χαράς και αλληλοαποδοχής. Ταυτόχρονα  η ρωμαϊκή, η βυζαντινή και η νεότερη όψη της Θεσσαλονίκης, την οποία τους παρουσίασαν οι μαθητές μας, φανέρωσε τη βιωσιμότητα του ελληνικού πολιτισμού.

            Μέσα από ένα ενδιαφέρον σεμινάριο για τις όψεις της σύγχρονης Ελλάδας από την κ. Λιακοπούλου είχαν την ευκαιρία να αντιληφθούν ότι οι σύγχρονοι Έλληνες παράγουν και στις μέρες μας πολιτισμό σε επιστημονικό, πνευματικό, αλλά και κοινωνικό επίπεδο, ενώ πολλά στοιχεία της παράδοσης και της κουλτούρας μας είναι ακόμα ζωντανά. Έτσι ακολούθησε αβίαστα η πολιτιστική γνωριμία με τους Βασιλικούς Τάφους και το Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών, τοπόσημα και εκθέματα που καθόρισαν ιστορικά την περιοχή, ώστε να γίνουν φανερές οι απαρχές της ανάπτυξης αυτού του τόπου. Η επίσκεψη στον Σύλλογο Βλάχων Βέροιας έφερε σε επαφή τους επισκέπτες μας με τη λαϊκή παράδοση: εκτός από τις πατροπαράδοτες πίτες, δέχθηκαν και μαθήματα παραδοσιακών χορών από τον κ. Σταμάτη Χρυσή στα οποία ανταποκρίθηκαν με πολύ μεγάλη προθυμία, χαρά και επιτυχία!

            Οι επισκέπτες μαθητές σε συνεργασία με τους συμμαθητές τους από το 5ο ΓΕΛ Βέροιας ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με τις παρουσιάσεις των εργασιών τους για την εβδομάδα της κινητικότητας και τη διοργάνωση ενός γευστικότατου ελληνικού γεύματος στη Βιβλιοθήκη του σχολείου, το οποίο μαγείρεψαν με αγάπη και φροντίδα οι γονείς των μαθητών που φιλοξενούσαν τα παιδιά.

            Οι εντυπώσεις και η συνεργασία ήταν άριστες κατά κοινή ομολογία και προσδοκούμε όλοι τις επόμενες συναντήσεις που θα λάβουν χώρα στη Λετονία, τη Γερμανία και την Ισπανία.

            Συμμετείχαν οι μαθητές/τριες Γιαννούλας Ιωάννης, Πασίδου Γεωργία, Σγούρου Στεργιανή Τσιτινίδου Δήμητρα, Ιωακειμίδου Ελισάβετ, Μέκσι Κλέα, Νικολαΐδου Σοφία, Μπουλιοπούλου Ελισάβετ, Πουρλίδας Ηλίας, Στεφάνου Κωνσταντίνος, Γανόπουλος Χαράλαμπος, Μαυρομιχάλη Στυλιανή, Δήμου Άννα, Ιακωβίδης Ιωάννης, Χατζηαθανασίου Άννα και οι καθηγητές Χαρά Αξούριστου, Έφη Λιακοπούλου και Τάσος Μοσχόπουλος.

            Το πρόγραμμα επιχορηγείται από την ΕΕ και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) αποτελεί την Εθνική Μονάδα Συντονισμού του προγράμματος Erasmus+.

            #IKY #IKY_Erasmusplus #Erasmusplus #StateScholarshipsFoundation

          • Το ευ στη ζωή με άσκηση και σωστή διατροφή

          •    Στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος αγωγής υγείας <Το ευ στη ζωή με άσκηση και σωστή διατροφή>, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λαζοχωρίου στις 23 Φεβρουαρίου, κλήθηκαν να συμμετέχουν οι μαθητές του 5ου ΓΕ.Λ Βέροιας Μερόλλι Ορέστης, Πουρλίδας Χρήστος και Ιωάννης Γιαννούλας. Οι μαθητές μας σε συνεργασία με τους μαθητές του ειδικού σχολείου συνέβαλαν στη δημιουργία ενός mini-video με σκοπό την συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Λαζοχωρίου στη δράση <Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στη Γαλλία> την οποία διοργανώνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η Γαλλική Πρεσβεία της Ελλάδος, η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.

               Η συγκεκριμένη δράση έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές μας να συνεργαστούν με παιδιά με αναπηρία και να ευαισθητοποιηθούν στο θέμα της κοινωνικής περιθωριοποίησης και του κοινωνικού αποκλεισμού που βιώνουν αυτά τα παιδιά. Η μοναδική αυτή εμπειρία προκάλεσε τον αδιαμφησβήτητο θαυμασμό των μαθητών μας οι οποίοι συνειδητοποίησαν τις πραγματικές ικανότητες των ΑΜΕΑ και την αγνή ψυχή τους. Η άψογη και αμφίδρομη συνεργασία των μαθητών αποτέλεσε σύμβολο της αρμονικής συμβίωσης όλων των ανθρώπων.

               Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους καθηγητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Λαζοχωρίου για την άψογη φιλοξενία τους και τους μαθητές για την εξαιρετική υποδοχή που μας επεφύλαξαν καθώς και για την άψογη συνεργασία. Ευελπιστούμε το πρόγραμμα αυτό να αποτελέσει κίνητρο για παρόμοιες δράσεις σε συνεργασία των δύο σχολείων μελλοντικά.

             

            Ο μαθητής της Β’ τάξης Μερόλλι Ορέστης

          • Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας 2024

          •  

            Το σχολικό έτος 2023-24 το 5ο ΓΕΛ Βέροιας συμμετέχει με 2 τμήματα στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας που διοργανώνει κάθε χρόνο η Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδος και φέτος έχει θέμα τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024.

            Το τμήμα Α4 υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας των Γαλλικών του σχολείου μας Κ. Παντελίδου και σύμφωνα με τις οδηγίες του διαγωνισμού, κατασκεύασε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που ονόμασε Paris, Ville Olympique. Σκοπός του παιχνιδιού είναι απαντώντας σε ερωτήσεις γνώσεων σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες οι παίκτες να συγκεντρώσουν χρυσά μετάλλια. Όλα τα μέρη του παιχνιδιού καθώς και οι ερωτήσεις γραμμένες στα Γαλλικά δημιουργήθηκαν από τα παιδιά.

            Το Β1 τμήμα των Γαλλικών δημιούργησε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που ονόμασε Tour de France Olympique. Το παιχνίδι απλώνεται σε όλη τη Γαλλία και οι παίχτες πρέπει να «περάσουν» από τα Ολυμπιακά Στάδια της χώρας. Τα παιδιά δημιούργησαν όλα τα μέρη του παιχνιδιού και έγραψαν στα Γαλλικά όλες τις ερωτήσεις που αναφέρονται στην ιστορία, σε σημαντικά γεγονότα και αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων.

             

            Καλή επιτυχία παιδιά!